+34 93 691 65 52 |  info@aeripollet.com

 

La setmana vinent es constituiran les tres subcomissions de treball per tal de concretar les accions del Pla de Xoc. En formaran part més d’una vintena de representants d’entitats i agents socials i econòmics.

Aquest matí s’ha celebrat la primera reunió de la Taula central de treball per tal d’elaborar un pla de xoc i les bases per a la reparació i recuperació social i econòmica de Ripollet, per a fer front a la situació generada per la crisi de la covid-19. Aquesta taula està formada per l’Alcalde, Jose M. Osuna, així com altres regidors i regidores de l’equip de govern, els portaveus de tots els grups municipals, les persones coordinadores dels diferents àmbits de l’Ajuntament i la Secretària o la persona en qui delegui. A la sessió d’avui els diferents portaveus han comentat el contingut de les seves propostes, que en total sumen més de 200 i han destacat la importància que tots els grups vulguin trobar el consens en benefici de la ciutadania.

L’alcalde, Jose M. Osuna, ha comentat la similitud de moltes de les mesures urgents que s’han proposat i ha destacat que hi ha d’altres, més a llarg termini, sobre les quals «segurament costarà més posar-se d’acord». Tot i això, l’alcalde veu positiva la pluralitat dels punts de vista perquè «el que aconseguirem és no deixar ningú enrere». Osuna també ha assegurat que «aquesta crisi ha accentuat les desigualtats ja existents» i creu que «si realment volem estar més preparats com a administració local, com a institució i com a societat, hi han moltes coses que han de canviar a nivell social, econòmic i mediambiental».

 

Subcomissions de treball setmanals

La setmana vinent començaran a funcionar les tres subcomissions de treball, sobre Drets Socials, Desenvolupament econòmic i Desenvolupament Comunitari. Cadascuna estarà formada per responsables polítics, tècnics i administratius de l’Ajuntament i comptarà amb representants de tots els grups municipals, regidors del govern i tècnics de les àrees que es considerin oportunes. A més, hi ha prevista la presència de representants de més d’una vintena d’associacions i agents socials i econòmics atenent els temes a tractar per la subcomissió de treball. Serien les següents:

– Drets Socials: Creu Roja, Càritas, CE La Gresca, Esplai l’Estel, AMPA escola pública, PAH, Acollim Ripollet, Comitè de dones, Taula LGTBI i Taula per la Diversitat Funcional.
– Desenvolupament Econòmic: UCR, Ass. Empreses Ripollet, Gremi d’Instal·ladors, Gremi d’Hostaleria, representant del Mercat Municipal i representant del mercat setmanal.
– Desenvolupament Comunitari: 2 representants d’entitats culturals, 1 o 2 (si hi ha moltes sol·licituds) representants de clubs esportius, 1 representant d’entitats juvenils i 1 representant Associacions de Veïns i Veïnes.

La previsió és que les subcomissions es reuneixin setmanalment i que els treballs estiguin enllestits a finals del mes de juny, per tal d’aprovar el Pla en sessió plenària.

Ripollet, 21 de maig de 2020